2015. január 29., csütörtök

sR ajánló: Clouds Taste Satanic - 'To Sleep Beyond The Earth' '14


Valami ilyesmi fog szólni amikor a Révész elvisz minket az utolsó útra.
New York instrumentális doom bandája, bő háromnegyed órás mélyrepülése a bugyrokba. Az anyag tölthet, rendelhető CD, és Vinyl formában!
Íme:


Teljes anyag itt:

2015. január 28., szerda

Új The Atomic Bitchwax szám! - Sexecutioner - '15


2015. április 21-én érkezik az új The Atomic Bitchwax  hatodik albuma, ami a Gravitron címet kapta, és TeePee Records terjeszti! Az albumon 10 db új szám lesz majd hallható, és belőlük egyet, már le is lehet tölteni, hallgatni! Várós!

Szedhető innen,
és innen:

Íme:


Infók:

2015. január 20., kedd

sR ajánló: Methadone Skies - Eclectic Electric '14


A szomszédból kaptuk a Romániai Methadone Skies új albumát, ami elég vegyes, de kellemes anyagnak sikerült. Semmi sémát nem követ igazából, hol merengős dallamok mandolinnal megszínezve, máshol karctűvel hasított éles riffek, hol szebb, hol erőteljes rekesztős ének. Keveredik a metál őrjítő ordibálása (Dichotomic Equity), a füstkarikák lassú elhalványulásának mozijával (Mirra), de így nem is válik feltétlenül unalmassá.
Íme:


Tagok:
Wehry - Guitar
Casi - Guitar 
Mihai - Bass
Retea - Drums 

Infók:


2015. január 19., hétfő

sR ajánló: Geezer - 'Gage' EP '14


Iszonyat mocskos elektromos-blues, slide-al szétkent, sáros gitárhangzás, kéményben füstölt ének, a New York-i Geezer csapatától. Nem fiatal arcok, és nem most kezdték az látszik, de ettől még hitelesebbek. Ha lehet a Clutch-os, Five Horse Johnson-os, Delta Blues érzetet tovább fokozni - csak még fröcsögősebben, gonoszabban -, akkor tőlük megkapod! A 'Gage' 2014-es cucc, de mindenképp érdemes ráfeküdni a korábbi dolgaikra is, amik talán még ganésabbak! Merüljetek alá!
Íme:


A teljes, meg többi anyag itt:

Tagok:
Freddy
Turco
Pat

Infók:

2015. január 13., kedd

sR ajánló: Colour Haze - 'To The Highest Gods We Know' '14


A 2012-es 'She Said' után, megérkezett a Müncheni trió harmadik stúdióanyaga, 'To The Highest Gods We Know' címmel. A felvétel a saját stúdiójukban, analóg 1/4" szalagra készült, és 2014. December 15-én került ki a füleknek, ráadásul az egész anyag meghallgatható a Youtube-on. A borító, Mat Bethancourt, a Cherry Choke énekes-gitárosának, és design stúdiójának, a The Speed of Light munkája. A bő 40 perces anyag ismét remek, bizonyítva azt a tényt: A Colour Haze bármelyik amerikai zenekar mellett erősen megállná a helyét. Az album végig nyugalmat, meleg hangulatot sugároz, saját tonális hangzásával, szinte belefeküdnél a lebegésbe. A legjobban felépített, szinte már komolyzenei súllyal bíró instrumentális mű, a címadó dal (To the Highest Gods We Know), kezdve flamenco gitárral, vonósokkal. Néhol még fúvósok is feltűnnek a lemezen, ami a "sivatag szele" mellet, ad végre egy kis új, üdítő színvilágot.
Íme:


Klip:



Duna Jam '14:



Számlista:
1. Circles
2. Paradise
3. Überall
4. Call
5. To the Highest Gods We Know
6. Last Call

Tagok:
Stefan Koglek - Guitar, vocals 
Philipp Rasthofer - Bass 
Manfred Merwald - Drums

Infó:
http://colourhaze.de/
https://www.facebook.com/colourhazecommunity


2015. január 11., vasárnap

sR ajánló: Foghound - 'Quick, Dirty, & High' '14


Erről kicsit lemaradtam tavaly, de nem baj, a lényeg most megvan. 
A Baltimore-i csapat, igazi sárban kapartató fehér szegélyű gumi, hangos motorzaj, kék kipufogógáz, tömény heavy-fuzz-al! A Fu Manchu bár ezt az utat már kitaposta kissé, de attól még egy jól sikerült lemez! 

Íme:


Teljes anyag:

Tagok:
Bob Sipes - guitar & vox
Chuckrock Dukeheart III - drums & vox
Dee Settar - guitar - vox
Geoffrey Freeman IV - bass - vox

2015. január 9., péntek

Új, ingyen tölthető Kadavar track! - Into The Night


A hallgasd és töltsd le ingyen a Kadavar Into The Night című számát, a gördeszkás Riley Hawk által összerakott, a 'Riley Hawk: Northwest Blow Out EP'-ről! Az kislemezen még három új szám fog megjelenni, előreláthatólag ebben a hónapban, a Scion AV által prezentálva.

Íme:


Többi infó itt:


2015. január 8., csütörtök

sR ajánló: Sunwharf - 'Budapessimism' EP '14


A Stoner.blog.hu már írt róluk egyebek közt, és én sem tudok elmenni mellette említés nélkül, mert egy magyar, a másik, hogy jó! A Bandcamp-es oldalon annyi infó van, hogy szeretik a Knut-ot, meg a C.O.C.-t! Ami nem baj, mert mi is szeretjük, így az irány már adott, ami egy nagyon kiforrt dolog a kislemez jelző ellenére. Mondjuk nem szőrtelen tacsi zenészekről van szó kérem szépen, aki nem veszi a fáradságot és kicsit beleássa magát a tagok múltjába, azok egyből tudni fogják miről van szó. Stílus jelzővel én nem illetném, mindenki döntse el maga, mindenesetre annyit mondanék, a lemezt a csajunk kis pudlijának azért ne adjuk oda játszani! Jó kis vastag hangzás, dallamos, nem csak végtelenségig elsulykoló riffek! Élvezhető énektémák, és pont kellően elfogadott játékidő, ami még lefoglalja az ember figyelmét! Köszönjük és hajráf!
Íme:



Tagok:
 Rieckmann Tadeusz - ének 
Szabó Tamás - gitár 
Szöllősi Sándor - bőgő 
Sára Norbert - dob 
Kovács Bence - gitár


Infók:

2015. január 5., hétfő

Let The Cigar Die - 2015-ös EP ízelítő!


A Let The Cigar Die, Kultúrpart stúdióban felvett kétszámos EP előzetesét, megtekinthetitek a hajtás után! 
Kemény kis évünk lesz látom!



Következő hangos buli, Január 10-én lesz a Dürer Kertben, a Stagediving Fesztiválon!
Esemény:
https://www.facebook.com/events/926590137353034/?ref_newsfeed_story_type=regular
Infók:
https://www.facebook.com/ltcdhungary

sR ajánló: GNOB - 'CURSE OF THE JESTER'


Nos, akkor még egyszer Boldog Új Évet minden függőnek! A tegnapi napon kaptam ezt az anyagot, igaz nem sok infóval ellátva csak annyit, hogy ez egy doom banda Londonból! Nekem mondjuk inkább űrbéli adás, de ízlés dolga! Azért a FB oldalukon kutatva annyit megtudtam, ez a lenti anyag egy régebbi felvétel, és hamarosan érkezik az új EP!


Addig is Íme:


Infó: