2014. december 13., szombat

"Nem mindig kell a GPS-re hallgatni!" Interjú a Let the cigar die zenekarral!

Telitalpas LET THE CIGAR DIE változat!

Ez a riport már régen érett, így most pótoljuk! 
Stinker kérdéseire, Sánta Zola a zenekar gitárosa válaszolt.


Igaz többször is lehet rólatok olvasni a neten, meg pár koncerten már összefutottunk,de az olvasóinknak mondanátok pár szót a zenekar előéletéről?

Zola: Lassan három éves a formáció. Amikor ,,elektromosan” jelenünk meg a színpadon Blanár, Kőrös, Sánta, Czene felállásban toljuk. A zenekar tiszakécskei, szegedi és martfűi, és lassan a kettőszázadik koncertnél járunk. Stílusunkat sokféleképpen aposztrofálták már. Magam nem határolnám be, mivel széles skálán mozgunk. A többi részlet csodásan megtekinthető a Facebook-os profilunkon.


Minket ugyan nem érdekel, de nektek mit jelent a zenekar neve?

Zola: Elég spontán jött a dolog. Amikor felvettük, még csak ketten voltunk Levivel. Jónak találtuk, így megtartottuk. Ha nagy szavakkal szeretnék dobálózni, akkor azt mondanám, hogy nekem egy életérzést jelent. Nekem egyszerűen a ZENEKART, ezt a baráti kollektívát jelenti.

Mi a csöcs van veletek? Mik voltak a legérdekesebb események ebben az évben, amik megtörténtet veletek?

Zola: Koncerteztünk ezerrel; fesztiválokon (Rockmarathon, SZIN, Rockpart, Tősfeszt) és klubokban. Lerobbantunk egy pár helyen. Aztán elértünk pár szép eredményt mint pl.: Wacken Metal Battle 2. hely (legtöbb közönség pont). Ám amire leginkább büszkék vagyunk, az a közönség pozitív visszajelzése. Nekem személy szerint mindig jól esik, ha tudják a számaink szövegét

Informátoraink jelezték, hogy nemrég voltatok stúdióban, beszámolnátok erről?

Zola: Igen, ha minden jól megy talán még ebben az évben, de nagy valószínűséggel csak jövőre készül el egy EP, 2 dallal. Pesten a Kultúrpont stúdióban rögzítettük Mazán Attilával, nyári Rockmarathonos nyeremény részeként. Nagyon várjuk már, hogy elkészüljön. Az anyaghoz videó anyag is készül; Kispál László Úr közreműködésével.


Mondhatni sokat koncerteztek. Milyen tapasztalatokkal bővültetek ezen a téren?

Zola: Kiderült, hogy bírjuk a piát. Nem mindig kell a GPS-re hallgatni! Egy szegedi koncert után hazafelé bevezetett minket a Kiskunfélegyháza környékén lévő tanyákra :D. Érdekes volt. Néha GPS nélkül is sikerül eltévednünk, amikor mi vezetünk, és nem valaki haversofőr. 

Mi motivál titeket? Mostanában szinte már divat szidni a válság és színvonal miatt a zenei közeget, vagy nálatok ez a dolog nem olyan vészesen csapódik le?

Zola: Vannak érdekes dolgok igen, pl.: Fizess a koncertedért! Na, olyan helyre mi nem megyünk! Politikával meg nem igazán foglalkozunk. Mindenkinek meg van a maga dolga.


Mik a jövőbeni tervek a megszokott dolgokon kívül, ami egy zenekart érinthet?

Zola: koncert, studió :D klip,koncert stúdió, új dalok!

Mi a véleményetek a gadóchalak nemi életéről?

Zola: Ha sütve jó megeszem, de halászlébe jöhet az ikra és a haltej is. Még google-n se találtam róluk semmit, csak valami kínai csávót. Kellemes ünnepeket és Boldog Új Évet kívánunk!


Következő bulik:


2014. December 13.Korzó Kávézó, Martfű (akusztik)

2014. December 20. Rocktár, Kiskunfélegyháza
2015. Január 3. RONGY,SZEGED
2015. Január 10. Stagediving Fesztivál, DÜRER,Budapest
2015. Január 24. Kisfröcss, Kiskőrös (akusztik)




Nincsenek megjegyzések: