2013. április 18., csütörtök

Ozone Mama - Freedom EP - A szabadság vágya?

 
Megérkezett hozzánk is az Ozone Mama "Freedom" című EP-je,  de mielőtt leírnám mit gondolok az anyagról, pár infó róluk:

"Az Ozone Mama, a „Fonogram 2012 – Az év hazai felfedezettje” díj és a Hard Rock Rising 2013 magyar nyertese, 2005-ben alakult Budapesten. Első, angol nyelvű 'The Starship Has Landed' című albumuk 2010-ben jelent meg, szerzői kiadásban. Az eleddig csak jó kritikákat kapott, és egyre népszerűbb, folyamatosan koncertező zenekar aktívan részt vesz a magyar rock-életben. Klasszikus, vintage rock hangulatú dalaiknak köszönhetően egyfajta űrt töltenek be a magyar könnyűzenei életben. Új kislemezük 2013 tavaszán jelenik meg."

Na és akkor ezt lehet majd meghallgatni lent!

Én mindig úgy álltam a "mamához", hogy volt egyfajta utóérzetem, hogy egy Black Crowes-os, Monster Magnet-es retró-banda. De az idő úgy néz ki velük dolgozik, mert ez az EP teljesen egyedire és erősre sikeredett! A Go, tökéletes nyitány! Sodródó, lendületes, szájba ragadós refrénnel. Innen egy  bólogatásra ingerlő, dobinduló vezet minket át a Sidekick Miracle-be. Ami lendületileg az elsőt követi, egy wah-betétes szólóval és egy tökös basszus kiállással színesítve. Mint ahogy a Lángolón is írta Andris, The Juggernaut sikerült a „legkidolgozottabban” az EP-én. Ebben a számban Marci hatalmasat énekel és ez szépen elviszi a számot, abba a végig baljós hangulatba. Az orgonaszőnyeg jelenléte olyan érzettet teremt mintha, repülve haladnák egy ismeretlen világ felett....És nem is akarnánk talán soha földet érni, ha nem hozna vissza a Cold Heart Of Stone vidám, pozitív hangulatöltetű, „Love” korszakot idéző szabadság vágya! Így az sem véletlen lezárás, mint a  Creedence Clearwater Revival Fortunate Son feldolgozása...És az  elsőnek sablonosnak tűnt cím, így végighallgatva és talán megértve, a legtömörebben foglalja ezt össze. Jó választás volt!...Hajrá Mama!

És aki élőben hallani akarja őket az látogasson el holnap az Új Gödörbe, ahol lemezbemutatós buli lesz.

Tagok:
Gábor András–gitár, vokál, billentyűk, ütős hangszerek
Székely Márton–ének, vokál, ütős hangszerek
Tiszai Vivien–dobok
Takács József-basszusgitár

Infók:

Ozone Mama

Nincsenek megjegyzések: