2012. augusztus 14., kedd

Dopethrone: Dark Foil – „Ha valami, hát ez mocskos, rozsdás, de mégis olyan finom, és huncut...”


Egyik kedves olvasónk MrGustav, csatlakozott hozzánk, hogy véleményezze a dolgokat amiket lát, hall, gondol! Fogadjátok szeretettel első írását! 

"Kanada…? Hideg, juharszirup, francia amcsik… Nekem már a Dopethrone is „Kanada”, a három ifjú, Vincent (énekes,és gitáros poszton), Vyk (aki a bőgőt pengeti), és Thomas (egy jó dobos nélkül nincs jó drogmetál banda) miatt. A montréali formáció második albuma, a Dark Foil nagyon egyedi műalkotás, és egy igazi utazás a mocskos, szesz-, és zöldszagú „alvilágba”, melyet kellően hozzáértő fülek a stoner doom, stoner sludge és black metal igazán dobhártya-pirító, agytekervény-tekergető, minden stoner igényét kielégítő zenei teltséget produkáló dallamok, és érzések tökéletes elegye… Drogfűtötte rozsda-tanya… Ha valami, hát ez mocskos, rozsdás, de mégis olyan finom, és huncut... Az album nevét viselő Dark Foil személyes kedvencem, mely eléggé belerondít az átlag zenehallgató hétköznapjaiba, felemeli, de mégis bűzös odvakba tuszkolja be -még a magamfajták muzikálisan edzett lelkivilágát is-, ahol már csak az ez utáni számoktól várhatunk megváltást… Nem lövöm le a „poént”, nem közlöm csak úgy az album tovább milyenségét, de bizton állítom, hogy a Cosecha De Sangre-nak, és az Aint No Sunshine-nak (így van, Bill Withers számának feldolgozása) igen sok rajongója lesz a stonerdoomolók közül, egy meghallgatást megér minden, magának jót akaró „zöldfülűnek”! Ha érdekel az album, és bárminemű vásárlással támogatnád a bandát, zenei tevékenységüket, vagy csak szimplán király arc vagy, látogasd meg a Bandcampjüket, ahol az új albumba is belekóstolhatsz, sőt meg is veheted (nem vicc) 6,66 usadollárért, és ha esetleg, hirtelenjében nagy fan lettél, mint én, nyomj egy bika lájkot a Facebook-oldalukra, vagy kattints, kacsints, és kukucskálj a Májszpészükre! Bónusz információ-áramlat az énekes, Vincent Houde youtube-channelje."


MrGustav 

2 megjegyzés:

ferencke írta...

Nagyon jó írás, modern, szakavatott, úgyszólván hibátlan, stílusában is. A banda szerintem instrumentálisan teljesen jó, a sound is rendben van. A torokbetegségre, vagy végigszurkolt tétmeccsek utáni állapotra utaló énektechnikával, kedves Vincent, nem igazán tudok mit kezdeni, de ez azért lehet, mert túl sok bel canto operáriát hallottam már életemben. :)

joshibarat írta...

Tényleg élvezetes írás, jöhet még ilyen.